top of page
Schermafbeelding 2023-03-15 om 20.25.16.png

levenslang wonen in een tijdloze setting

"We vertoeven buiten, zelfs als we binnen zitten"

Schermafbeelding 2023-03-17 om 15.52.55.png

 

 

Wonen op het ritme van de natuur

Na jaren hard werken, en véél trappen op en af lopen in de eerste woning bij hun bedrijf, droomden M. en K. van een toekomstbestendige woning om te genieten van hun pensioen.

Ze kochten een perceel in een groene setting en vertrouwden het ontwerp van hun woonst aan EH-architecten toe. De belangrijkste vereisten: géén trappen meer, een plat dak met zonnepanelen, veel lichtinval en de mogelijkheid om optimaal te genieten van de prachtige omgeving.

Horizontaal ontwerp met karaktervolle gevelsteen

EH-architecten ontwierp een tijdloze woning met alle ruimtes op de benedenverdieping. De perceelgrootte en de stedenbouwkundige voorschriften lieten dat gelukkig ook toe. Zo hoeven M. en K. niet te verhuizen als ze ooit minder mobiel zouden worden.

Schermafbeelding 2023-03-17 om 15.51.19.png
Schermafbeelding 2023-03-17 om 15.52.49.png

" Er komen geregeld mensen aan de deur bellen met de vraag om welke steen het gaat"

De uitstraling van de woning is modern. De karaktervolle gevelsteen ontlokt bij heel wat voorbijgangers bewonderende blikken. "Er komen geregeld mensen aan de deur bellen met de vraag om welke steen het gaat", vertelt M. die de gevel overigens eigenhandig metste. Het koppel koos de lange, lichtgrijze steen op aanraden van de architect. "De ruwheid en vorm passen perfect bij het strakke, horizontale ontwerp met de luifels.

 

 

Binnen en toch buiten

Wie binnenkomt in de woning, krijgt meteen een prachtig uitzicht op de achterliggende velden. De inkomhal vormt de start van een zicht- en loopas die als een wervelkolom de verschillende ruimtes in de woning verbindt.

Door de subtiele verschuivingen van ruimtes langs de as wisselen woonfuncties naadloos af met interessante buitenruimtes.

Binnen en buiten vloeien zo moeiteloos in elkaar over. " We vertoeven buiten, zelfs als we binnen zitten", verklaart M.

"Het is moeilijk om om hier één favoriete plek uit te kiezen, want naargelang het seizoen en het moment van de dag verhuizen we van een knusse spot aan de haard, naar de patio of een windluwe plek op terras"

Door de slimme oriëntatie van de nachtzones en functionele ruimtes aan de noord- en oostzijde blijft het er binnen, ook op warme zomerdagen, aangenaam fris. De beperkte gevelopeningen aan die zijde zorgen tegelijk ook voor de nodige privacy.

"We genieten enorm van de rijke lichtinval en het gevoel van vrijheid dat de woning uitstraalt"

Schermafbeelding 2023-03-17 om 15.52.27.png

Overtuigend totaalconcept

De tijdloze, sobere look van deze toekomstbestendige woning is ook vertaald naar het interieur. Natuurlijke materialen en lichte tinten zetten de toon. "Eerst was ik niet zo gewonnen voor de moderne stijl", aldus M. "Vooral omdat we eerder een rustieke stijl gewoon waren. Maar EH-architecten kon ons overtuigen door het totaalconcept".  Het resultaat is geen klinische witte ruimte, maar een evenwichtige mix: een vloer in polybeton, grote raampartijen die het licht binnen brengen, witte muren, maatkasten en accenten in warm hout. Het interieur ademt rust én gezelligheid uit.

" Wij genieten enorm van de rijke lichtinval en het gevoel van vrijheid dat de woning uitstraalt", besluit M. " Het mooie uitzicht op de tuin, de groene omgeving en de paarden - mijn favoriete (huis)dieren - bezorgt ons nog elke dag een vakantiegevoel"

M. & K. verwennen hun vrienden graag met gastronomische BBQ-maaltijden. Doordat de buitenruimtes een verschillende sfeer en lichtinval hebben, kunnen ze kiezen in welke setting ze hun gasten willen ontvangen: overdekt of met zicht op een staalblauwe lucht, in de zon of schaduw, gezellig beschut of met weidse uitzichten.

Foto's  ©Annick Vernimmen Photography

Tekst: Copy-Write

bottom of page