top of page
RNS369.jpg

Grandeur op de top van de heuvel

"De unieke ligging, op de top van de heuvel met fenomenale uitzichten is één van de grootste troeven van de woning"

RNS1055.jpg

 

Grandeur op de top van de heuvel

S. en L. werden verliefd op een vrijstaande woning uit de jaren vijftig bovenop de heuvel. Het huis was vergane glorie, maar de basisstructuur zat goed. Uit de mooie ruimtes, het prachtige kader en enkele oude elementen sprak de allure van weleer. En dat was S. en L. niet ontgaan. Het koppel vroeg EH-architecten om de grandeur te herstellen en er tegelijk voor te zorgen dat de woning aan hun hedendaagse woonvereisten kon beantwoorden.

Wisselwerking tussen oud en nieuw

Die uitdaging ging EH-architecten graag aan. Met enkele weloverwogen, sobere ingrepen en veel respect voor het authentieke karakter verzoende de architect oud en nieuw. "De unieke ligging, op de top van de heuvel met fenomenale uitzichten is één van de grootste troeven van de woning", vertelt ze. "In het ontwerp heb ik die verbinding met de omgeving sterker uitgespeeld."

RNS993.jpg
RNS691.jpg

Vergezichten in de kijker

Het grote, goed georiënteerde terras in de oksel van de woning kreeg een sleutelrol.

Het biedt prachtige vergezichten op de Vlaamse Ardennen. Om ook binnen ten volle te kunnen genieten  van de weidse zichten koppelde EH-architecten de leefruimtes aan deze tuinkamer. Met de grote gevelopeningen bracht de architect de natuur binnen en creëerde ze lichte en ruime plekken waar S. en L. heerlijk kunnen ontspannen na een drukke werkdag. De grote, strakke gevelopeningen aan de terraskant zijn afgewisseld met een speels ritme van de kleinere ramen in de zijgevel.

RNS820.jpg
RNS771.jpg
RNS331.jpg

Ongedwongen vakantiesfeer

De royale raampartijen brengen niet enkel de groene omgeving binnen, maar zorgen ook voor een mooie, natuurlijke lichtinval van de leefruimtes. En als de zon onaangenaam fel is, breken elegante, transparante gordijnen het licht. Ze deinen zachtjes mee op de wind en voeden de vakantiesfeer die de woning zo kenmerkt.  Die ongedwongen sfeer vormde voor EH architecten ook de leidraad bij het interieur van de woning. Dat is op maat ontworpen en beantwoordt helemaal aan de wensen van de bewoners. Strakke, zwarte raamkaders contrasteren met witte muren en vormen een kader voor pittoreske natuurtaferelen. Natuurlijke materialen en aardse tinten brengen harmonie en rust.

RNS1136.jpg
RNS247.jpg
RNS238.jpg
RNS126.jpg
RNS1126.jpg
RNS631.jpg
RNS214.jpg
RNS1101.jpg

Foto's  ©Tim Van de Velde Photography

Teskt ©Copy-Write

bottom of page